skip to Main Content
Femke Ontmoet… Harold Van De Hypotheker

Femke ontmoet… Harold van De Hypotheker

De Hypotheker in Boxmeer? Jazeker! In het pand aan de Burgemeester Verkuijlstraat ontmoet ik Harold Hendriks, sinds 1 september j.l. de eigenaar van De Hypotheker Boxmeer. Ik zit aan tafel bij een ambitieuze ondernemer, met oog voor zijn klanten.

Wie is Harold?

Harold is geboren en getogen in Mill en heeft daar tot zijn 20e gewoond. Hij woont nu met Anke en hun twee kinderen in Boxmeer. Harolds vader was timmerman, zijn moeder heeft altijd gezorgd voor de mensen om haar heen. Net als haar haalt Harold veel voldoening uit het ontzorgen van mensen: “Die ambitie komt echt van mijn moeder, maar ik heb dat vertaald in het commerciële” concludeert hij. Harold heeft van huis uit meegekregen financieel geen gekke dingen te doen. Geef geen geld uit dat je niet hebt, was thuis altijd het motto. “Dat neem ik ook mee in mijn adviezen voor mijn klanten. Ik hecht veel waarde aan het geven van een verantwoord advies, op basis van de specifieke situatie van de klant.”

Harold heeft een positieve uitstraling en weet daarmee de mensen om hem heen te inspireren. Hij laat zich ook graag inspireren door andere mensen die hun talenten tot uiting brengen en doen wat ze leuk vinden. Wie Harold vroeger gezegd zou hebben dat hij later twee kinderen zou krijgen, had hij waarschijnlijk voor gek verklaard. “Ik heb altijd geroepen: ik hoef geen kinderen. Nu weet ik dat dat het stomste is wat ik ooit geroepen heb” bekent hij me. “Ik kan zo genieten van ons gezin met onze kinderen. Het is een van de dingen waar ik heel trots op ben. Ook al is het misschien wel de moeilijkste baan die er is: twee kinderen opvoeden.” Met veel warmte en liefde benoemt Harold de rol die Anke in zijn leven en hun gezin speelt: “Anke zorgt er voor 80% voor dat ik op deze manier mijn werk als zelfstandig ondernemer kan doen.”

De vrije tijd die Harold echt bewust moet inplannen is in eerste instantie tijd met de kinderen. Zo is hij jeugdleider bij het voetballen van zijn zoon. Daarnaast tennist hij nog regelmatig met een groep vrienden in Mill en heeft hij afgelopen jaar het wielrennen ontdekt, al valt het nog niet mee om daar tijd voor vrij te maken. Verder vindt hij onder andere ontspanning in saunabezoek, gezellig samen met Anke uit eten en de vakanties met zijn gezin.

Panorama Hypotheker Boxmeer

Harold, een man van de praktijk

Harold, die naar eigen zeggen een ‘broertje dood’ had aan leren, zat in 1989 in het 2e jaar van de MEAO. Voor zijn stage kwam hij bij een assurantiekantoor in Uden terecht. “Het waren drie broers, die ieder een eigen assurantiekantoor hadden en ik kwam te werken bij de jongste broer,” vertelt Harold. “Dat was de eerste keer dat ik dacht: Hé, dit vind ik leuk!” De eigenaar van het assurantiekantoor bood hem een baan aan en Harold besloot om op dat aanbod in te gaan. Hij liet de MEAO voor wat het was en volgde de opleiding tot verzekeringsassistent. De toen 20-jarige Harold zat vaak alleen op kantoor en verrichtte alle werkzaamheden, van telefoon aannemen, tot het afsluiten van een autoverzekering, tot belastingaangiftes. In een paar jaar tijd leerde hij in Uden het hele vak van assurantiën. “Op het moment dat je weet wat je leuk vindt, is het tien keer makkelijker om iets ervoor te doen. Zo haalde ik in de loop van de jaren alle vakdiploma’s op het gebied van assurantiën. En kwam het met mijn opleiding toch nog goed”, zegt Harold lachend.

“Als je de ambitie hebt om iets te willen kunnen, dan kan het. Maar dan moet je er wel voor gaan!”

Vlak voordat Harold zich moest melden voor de dienstplicht, brak hij met voetballen een botje in zijn hand. Daardoor werd hij afgekeurd. En dat terwijl hij op dat moment op het punt stond om ‘dan maar’ beroepsmilitair te worden. Het had dus zomaar heel anders kunnen lopen.

Harold Hendriks De Hypotheker Boxmeer

De buitendienst in

Na drie jaar in Uden, wilde Harold graag meer contact met de klanten. “Ik wilde meer de buitendienst in en ging op zoek naar een nieuwe baan.” Zo kwam hij bij het landelijke Spaaradvies uit, die mensen zochten voor de buitendienst. De klanten werden benaderd om ook hun autoverzekering, de inboedelverzekering en dergelijke bij Spaaradvies af te sluiten. Een jaar lang ging Harold van ’s morgens negen, tot ’s avonds negen het land in om bij mensen aan te gaan en deze verzekeringen te verkopen. In dat jaar deed hij veel ervaring op in het contact met klanten.

Marius Klomp

De ouders van Harold hadden hun verzekeringen afgesloten bij het assurantiekantoor van Marius Klomp, destijds een begrip in Boxmeer en de regio. Tijdens de jaarlijkse controle van de polissen, kwam ter sprake dat Marius op zoek was naar personeel. Zo kwam het dat Harold enige tijd later bij Marius solliciteerde. Hij werd in november 1994 aangenomen. Voorwaarde was wel dat Harold naar Boxmeer zou verhuizen. Marius hechtte namelijk veel waarde aan het contact met de klant. “Je moest dicht bij de klant staan en heel toegankelijk zijn,” licht Harold de visie van Marius toe. En het werkte! Na een paar jaar ging Harold dan ook nooit meer zonder een klein notitieboekje het dorp in. “Ik kwam altijd wel mensen tegen die me aanspraken. Bijvoorbeeld met vragen over hun autoverzekering, omdat ze een nieuwe auto hadden gekocht.” In zijn tijd bij Marius Klomp heeft Harold geleerd wat het is om de klant centraal te stellen en hem te ontzorgen. “Dat is me altijd bijgebleven” blikt Harold terug. “Als je gewoon eerlijk en eenvoudig blijft en eerlijk advies geeft, dan verdien je het vertrouwen van je klant. Gewoon doen wat je zegt.”

Wat heeft Harold met Hypotheken?

Het werkveld van Harold verplaatste zich langzaam maar zeker ook richting de hypotheken. Hij behaalde de benodigde diploma’s en werd hypotheekadviseur. Maar wat heeft Harold met hypotheken? Het antwoord: “Het leuke aan hypotheken is dat je in zo’n 80% van de gevallen betrokken bent bij een van de belangrijkste beslissingen die mensen in hun leven maken. Dat geldt voor jonge stellen, maar ook als ik bij een echtscheiding de hypotheek in goede banen kan leiden, zodat er weer twee mensen goed aan een nieuwe fase in hun leven kunnen beginnen.” Uit het verhaal van Harold blijkt een grote betrokkenheid. Hij straalt uit dat hij zich vereerd voelt om op zo’n manier een belangrijke bijdrage te mogen leveren.

Volgende stap

Harold heeft nog ooit op het punt gestaan om het assurantiekantoor van Marius over te nemen. Uiteindelijk heeft hij daar niet voor gekozen. Toen assurantiekantoor Marius Klomp in 2002 door een ander werd overgenomen, is Harold gaan werken bij de Meeùsgroep, de grootste assurantietussenpersoon van Nederland. Daar startte hij als hypotheekadviseur op drie nieuwbouwlocaties bij Arnhem. In een aantal jaar is hij doorgegroeid naar eindverantwoordelijke voor de regio Zuid. In deze managementfunctie miste hij de contacten met de klanten. Op zoek naar een nieuwe uitdaging kwam De Hypotheker Wijchen op zijn pad. Harold heeft altijd de ambitie gehad om voor zichzelf te beginnen.

Een eigen zaak

In 2010 waagde Harold de stap en nam hij De Hypotheker Wijchen over. Harold begon er met één assistent. Wat zijn voorgangers niet lukte, lukt hem wel: hij slaagt erin om zijn vestiging te laten groeien tot een goed lopend bedrijf, met meerdere adviseurs en assistenten. “Vanuit de Hypotheker krijg ik weleens de vraag hoe ik dat dan toch voor elkaar heb gekregen. Mijn antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: verdiep je in de vraag van de klant, ontzorg hem en kom je afspraken na.”

Afgelopen jaar begon het weer te kriebelen bij Harold en besloot hij De Hypotheker Nijmegen (met als nevenvestiging Boxmeer) over te nemen. Sinds 1 september 2016 is dat een feit. Hij ontkomt er niet aan dat hij nu weer meer managementtaken heeft. Toch wil hij zo veel mogelijk meewerkend voorman blijven zijn, om het contact met de klanten en met zijn eigen adviseurs te behouden.

Harold Hendriks De Hypotheker Boxmeer

Verzekeringen? Jazeker!

Wat veel mensen niet weten is dat je naast hypotheken bij de Hypotheker ook terecht kunt voor verzekeringen zoals een autoverzekering, arbeidsongeschiktheid-, inboedel-, opstal- of een doorlopende reisverzekering. Harold licht toe: “Het is voor klanten heel aantrekkelijk om al hun zaken omtrent hun huis op één plek te kunnen regelen. Één loket voor al hun vragen. Dat is ook een vorm van ‘ontzorgen’.”

Kredieten

Indien het in de gegeven situatie mogelijk en verantwoord is, verstrekt De Hypotheker ook consumptieve kredieten om bijvoorbeeld een auto te financieren. In de meeste gevallen heeft De Hypotheker echter te maken met het herstructureren van lopende financieringen voor bijv. auto’s, die de mogelijkheid van het afsluiten van een hypotheek beïnvloeden. Hierbij werken ze met kredieten met een relatief lage rente.

Een landelijke keten met lokale ‘roots’

“Doordat we een landelijke keten zijn, hebben we alle producten, van alle financiers op de plank liggen. Zo kunnen we kiezen uit de beste deals. Lokaal hebben we contacten met makelaars en notarissen, waardoor we heel snel kunnen handelen.”

Het voordeel van een landelijke keten, is ook veel aanwezige kennis. Een grote database met situaties waarvoor eerder al een oplossing is gevonden. De Hypotheker heeft zelf ook een juridische helpdesk. Achter het landelijke merk De Hypotheker, zitten lokaal gewortelde adviseurs, met kennis van zaken en oog voor de klant. De Hypotheker is gericht op de particuliere klant. Als werkgever stelt Harold hoge eisen aan zijn personeel. Hij wil graag succesvol zijn en is bereid daar hard voor te werken. Dat vraagt hij ook van zijn personeel. Toch hoeft het niet heel moeilijk te zijn, volgens Harold: “Uitgaan van de basisdingen van het leven: goed voor de klant zorgen en hem laten merken dat hij welkom is. Dat zijn voor mij de parameters tot succes.”

Tot slot

Voor alle mensen die op zoek zijn naar een hypotheek of verzekering, meldt Harold nog het volgende: “Ons eerste intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend. We verdiepen ons in de persoonlijke situatie van nu, maar ook die van een aantal jaren verder. Dan bekijken we wat de beste oplossing is voor de gestelde vraag. Maak een afspraak en ervaar onze persoonlijke manier van werken!”

De Hypotheker Boxmeer: een modern bedrijf met de betrokkenheid van het assurantiekantoor van vroeger.

Waar vind je De Hypotheker Boxmeer?

De Hypotheker Boxmeer is gevestigd aan de Burgemeester Verkuijlstraat 49 in Boxmeer. Ze zijn tijdens kantoortijden geopend én op maandagavond en zaterdagochtend. U kunt vrijblijvend eens binnenlopen of telefonisch of per mail contact opnemen:

Tel: 0485-571620 / e-mail: [email protected]

Klik hier voor de website van de Hypotheker Boxmeer.

Panorama Hypotheker Boxmeer

Ik wil ook een bedrijfsverhaal laten schrijven!

Wil jij ook een bedrijfsverhaal laten maken?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik ontmoet je graag!

Ik wil graag meer informatie

Wil jij graag meer informatie over de mogelijkheden voor het laten schrijven van een bedrijfsverhaal?

Kijk dan op de pagina voor ondernemers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top