skip to Main Content

Levensverhalen

Levensverhalen

Femke Ontmoet legt levensverhalen vast. Persoonlijke verhalen vol herinneringen. Ieders verhaal is het waard verteld te worden en wat is er mooier dan dat ook vast te leggen in een boek. Wat is jouw verhaal?

Misschien heb je zelf wel ooit met het idee gespeeld om je levensverhaal op de schrijven, maar is het er nooit van gekomen. Of misschien zou je graag het levensverhaal van je vader of moeder willen laten vastleggen en inbinden, in een mooi boek met foto’s, zodat alle herinneringen bewaard blijven.

Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om hun eigen levensverhaal. “Mijn verhaal is toch niet bijzonder?” Ik ben er van overtuigd dat ook jouw verhaal bijzonder is, gewoon omdat jij uniek en bijzonder bent.

Vanaf november 2018 bied ik ook een cursus aan waarin je zelf aan de hand van verschillende werkvormen verhalen uit je eigen leven gaat opschrijven. Voor meer informatie zie Cursus&Workshop op deze pagina.

10 Redenen om je levensverhaal te (laten) schrijven

In de slider hieronder zie je 10 redenen om je levensverhaal of dat van je naaste vast te (laten) leggen. Misschien is er wel een op jou van toepassing…

Als cadeau voor jezelf of een ander

Herinneringen blijven bewaard en gaan niet verloren. Een document voor jezelf, je partner, je ouders, je (klein)kinderen. Omdat je bepaalde ervaringen, herinneringen en levenslessen wilt vasthouden of juist wilt doorgeven. Geef jezelf of een ander een Levensverhaal cadeau!

Als afsluiting van een periode

Het vastleggen van jouw verhaal is een mooie afsluiting van een mooie, moeilijke of emotionele periode. Bijvoorbeeld bij het bereiken van een bepaalde leeftijd, bij een (huwelijks) jubileum, na een mooie of bijzondere reis, na een periode van ziekte, enz.

Kort of lang

Je kunt je levensverhaal zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we wat je wensen zijn. Op basis daarvan maak ik een offerte. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent. Als basis heb ik twee varianten, (afhankelijk van je wensen zijn er ook andere mogelijkheden):

Levensverhaal beknopt

Levensverhaal, boek vol herinneringen

Digitaal of gedrukt

De verschillende versies van een levensverhaal zijn als digitaal document of als gedrukt magazine of boek te krijgen.

Digitaal

Jouw verhaal met foto’s opgemaakt in full color, als een digitaal magazine of digitaal boek. Zo’n digitaal magazine of digitaal boek ziet er erg mooi uit en is heel eenvoudig te verspreiden naar alle mensen waarvan jij wilt dat ze het verhaal kunnen lezen.

Gedrukt full color boek

Houd je meer van echte boeken, die je in je hand kunt nemen en waar je heerlijk doorheen kunt bladeren? Laat dan je levensverhaal drukken als een full color boek. Het boek is ingebonden en heeft naar keuze een harde kaft of een soft cover. Naast tekst bevat het boek ook (kleuren)foto’s, het wordt gedrukt door een professionele drukker. Een tastbaar cadeau voor jezelf en/of je dierbaren om nog eens in terug te lezen.

Mijn aanpak

Als je interesse hebt in een levensverhaal voor jezelf of voor een van je naasten, starten we met een vrijblijvend gesprek over jouw wensen, de aanpak en de mogelijkheden. Als wij er beiden een goed gevoel over hebben om samen de herinneringstocht door jouw leven te maken, maken we afspraken voor het gesprek of de gesprekken. Voor die gesprekken kom ik naar jou toe. Omdat het gaat om jouw verhaal, zoals jij het ervaren en beleefd hebt, voeren we de gesprekken een-op-een. Je vertelt over je leven, ik luister en schrijf. Waar nodig help ik je verder door vragen te stellen en door te structureren. Het gaat om jouw verhaal en jij bepaalt dan ook wat er in jouw verhaal komt en wat niet. Tijdens de gesprekken, of misschien al in je voorbereiding, kunnen foto’s een mooie toegevoegde waarde zijn om herinneringen op te halen. In het levensverhaal kunnen ook foto’s worden opgenomen. We zullen samen bekijken wat jouw wensen daarbij zijn en welke foto’s je wilt gebruiken. Als je dat wilt maak ik ook een toepasselijke portretfoto van je voor bij je verhaal.

Het verhaal zet ik voor je op papier, in jouw eigen woorden en als een vlot lopende tekst. Over het algemeen heb ik voor één uur gesprek al gauw meerdere uren nodig om het verhaal goed op papier te zetten en waar nodig nog aan te passen, het uitwerken kost dus best wat tijd. Als dat gedaan is, vraag ik je de concepttekst goed door te lezen en waar nodig jouw op- en aanmerkingen aan mij door te geven, zodat ik deze kan aanpassen. De foto’s en de definitieve tekst verwerk ik tot een mooi opgemaakt document. Ook dat laat ik je zien ter goedkeuring. De laatste stap is het drukken van het levensverhaal als boek. Als alles klaar is, kom ik jouw levensverhaal persoonlijk bij je afgeven.

Klantervaringen Levensverhaal

Levensverhaal beknopt

Boekje Levensverhaal beknopt

Het levensverhaal beknopt

Het beknopte levensverhaal is jouw authentieke verhaal, uitgeschreven, zoals jij het je herinnert en het mij vertelt. Je levensverhaal in grote lijnen, of juist een bepaalde periode van je leven verder uitgewerkt. Op basis van één gesprek van ongeveer drie uur en een fotoshoot van ongeveer een half uur. Met het vastleggen van jouw verhaal, de afstemming en het opmaken van het boek, ben ik over het algemeen 30-35 uur bezig.

Het resultaat is een mooi vormgegeven en gedrukt boek, met foto’s. Naar eigen keus met een harde kaft of met een softcover. Het boek is ongeveer 50 pagina’s dik.

Het beknopte levensverhaal kost €775,-.

Denk je dat één gesprek niet genoeg is om alles wat je wilt laten vastleggen te vertellen, dan is het uiteraard ook mogelijk om een veelvoud van gesprekken te plannen. De kosten zullen dan ook hoger zijn. Ik kan je vooraf een indicatie geven.

Klik in de slider hieronder op een van de voorbeeldverhalen van particulieren om het te lezen. Deze verhalen zijn korter dan het beknopte levensverhaal. Of bekijk alle verhalen op de pagina ‘Verhalen lezen‘.

Levensverhaal, boek vol herinneringen

Levensverhaal Corrie
Levensverhaal Noud

Het levensverhaal, boek vol herinneringen

Heb je veel te vertellen over de verschillende fases in je leven, dan is het levensverhaal, boek vol herinneringen iets voor jou. In vijf gesprekken (meer of minder kan ook) van ongeveer drie uur vertel je me het verhaal van jouw leven, zoals jij het ervaren hebt. Ik zet je levensverhaal voor je op papier.

Bij het schrijven gebruik ik zoveel mogelijk jouw eigen woorden, waar ik een vlot lopend verhaal van maak. Het verhaal over dat wat je je herinnert en wat belangrijk voor je is geweest. Met het uitwerken van de verschillende gesprekken, het vastleggen van jouw verhaal, de afstemming en het opmaken van het boek, ben ik over het algemeen ongeveer 150 uur bezig.

Het resultaat is een mooi vormgegeven en gedrukt boek, met foto’s. Naar eigen keus met een harde kaft of met een softcover. Het boek is tussen de 125 en 150 pagina’s dik.

Naast de gedrukte versie krijg je het boek ook digitaal, zodat je het ook op tablets en e-readers kunt (laten) lezen.

Het levensverhaal boek vol herinneringen op basis van vijf gesprekken kost €3750,-.

Een levensverhaal op basis van minder of juist meer gesprekken is ook mogelijk. Afhankelijk van het aantal te verwachten gesprekken kan ik je een prijsindicatie geven.

Lees hier een voorbeeldfragment uit een levensverhaal, boek vol herinneringen.

Klantervaringen schrijfcursus

Cursus & Workshop

Cursus & Workshop

Femke Ontmoet geeft cursussen en workshops in het schrijven van levensverhalen.

Schrijfcursus ‘Een schatkist vol herinneringen – het begin’

Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 4 uur, waarin je door middel van creatieve werkvormen aan de slag gaat met het schrijven van verhalen uit jouw leven. Iedere workshop komt een ander thema aan bod en ga je op zoek naar jouw herinneringen waar je vervolgens over schrijft. Gedurende de cursus is er aandacht voor verschillende aspecten van het schrijven van levensverhalen. Ontdek waarmee jouw schatkist van herinneringen gevuld is.

Schrijfplezier, inspiratie en het leren met en van elkaar staan in deze cursus voorop.

Voor meer informatie en de data van de eerstvolgende cursus, klik hier.

Vervolgcursus ‘Een schatkist vol herinneringen – het vervolg’

Deze cursus is een vervolg op ‘Een schatkist vol herinneringen – het begin’ en bestaat uit zes bijeenkomsten van 4 uur, waarin je door middel van creatieve werkvormen aan de slag gaat met het schrijven van verhalen uit jouw leven. Iedere bijeenkomst komt een ander thema aan bod en ga je op zoek naar jouw herinneringen waar je vervolgens over schrijft. Gedurende de cursus is er aandacht voor verschillende aspecten van het schrijven van levensverhalen. Tijdens deze vervolgcursus duiken we nog wat dieper in het proces van schrijven over je leven.

Wederom staan schrijfplezier, inspiratie en het leren met en van elkaar voorop.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die de cursus ‘Een schatkist vol herinneringen – het begin’ gevolgd heeft.

Voor meer informatie en de data van de eerstvolgende vervolgcursus, klik hier.

Schrijfworkshop ‘Schrijf je mee?’

Een workshop van 3,5 uur waarin je ervaart wat schrijven over je eigen leven met jou doet. Een ideale gelegenheid om te ontdekken of het op deze manier schrijven over je eigen leven iets voor je is.

Ieder mens heeft zijn eigen verhalen. Ga mee op zoek naar de verhalen uit uit jouw leven.

Interesse? Klik hier voor de eerstvolgende mogelijkheid om deel te nemen aan deze workshop.

Schrijven levensverhalen

Workshops voor groepen

Een workshop is ook te boeken voor een groep, als activiteit op een teamdag, bedrijfsuitje, familiedag of vriendenweekend. Er zijn meerdere thema’s mogelijk. In overleg bepalen we wat een passend thema is voor jullie groep. Vakantie, Feest, School, Woonwijk, Familie, Natuur, Sport, Dorp, Collega’s, Muziek enz. enz. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Schrijfplezier – Inspiratie – Herinneringen – Verhalen delen

Interesse? Neem contact met me op over de mogelijkheden.

Tip: Bundel de verhalen van alle deelnemers achteraf tot een magazine of boek en je hebt een mooi aandenken.

Back To Top