skip to Main Content
Menu

Levensverhalen

Levensverhalen

Femke Ontmoet legt levensverhalen vast. Persoonlijke verhalen vol herinneringen. Ieders verhaal is het waard verteld te worden en wat is er mooier dan dat ook vast te leggen in een boek. Wat is jouw verhaal?

Misschien heb je zelf wel ooit met het idee gespeeld om je levensverhaal op de schrijven, maar is het er nooit van gekomen. Of misschien zou je graag het levensverhaal van je vader of moeder willen laten vastleggen en inbinden, in een mooi boek met foto’s, zodat alle herinneringen bewaard blijven.

Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om hun eigen levensverhaal. “Mijn verhaal is toch niet bijzonder?” Ik ben er van overtuigd dat ook jouw verhaal bijzonder is, gewoon omdat jij uniek en bijzonder bent.

 

10 Redenen om je levensverhaal te laten vastleggen

In de slider hieronder zie je 10 redenen om je levensverhaal of dat van je naaste vast te laten leggen. Misschien is er wel een op jou van toepassing…

Als cadeau voor jezelf of een ander

Herinneringen blijven bewaard en gaan niet verloren. Een document voor jezelf, je partner, je ouders, je (klein)kinderen. Omdat je bepaalde ervaringen, herinneringen en levenslessen wilt vasthouden of juist wilt doorgeven. Geef jezelf of een ander een Levensverhaal cadeau!

Als afsluiting van een periode

Het vastleggen van jouw verhaal is een mooie afsluiting van een mooie, moeilijke of emotionele periode. Bijvoorbeeld bij het bereiken van een bepaalde leeftijd, bij een (huwelijks) jubileum, na een mooie of bijzondere reis, na een periode van ziekte, enz.

Kort of lang

Je kunt je levensverhaal zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we wat je wensen zijn. Op basis daarvan maak ik een offerte. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent. Als basis heb ik twee varianten:

Levensverhaal beknopt

Levensverhaal, boek vol herinneringen

Digitaal of gedrukt

De verschillende versies van een levensverhaal zijn als digitaal document of als gedrukt magazine of boek te krijgen.

Digitaal

Jouw verhaal met foto’s opgemaakt in full color, als een digitaal magazine of digitaal boek. Zo’n digitaal magazine of digitaal boek ziet er erg mooi uit en is heel eenvoudig te verspreiden naar alle mensen waarvan jij wilt dat ze het verhaal kunnen lezen.

Gedrukt full color magazine of boek

Houd je meer van echte boeken, die je in je hand kunt nemen en waar je heerlijk doorheen kunt bladeren? Laat dan je levensverhaal drukken als een full color magazine of boek. Het magazine is geniet en gedrukt op stevig papier. Het boek is ingebonden en heeft naar keuze een harde kaft of een soft cover. Zowel een magazine als een boek bevatten naast tekst ook (kleuren)foto’s en worden gedrukt door een professionele drukker. Een tastbaar cadeau voor jezelf en/of je dierbaren om nog eens in terug te lezen.

Mijn aanpak

Als je interesse hebt in een levensverhaal voor jezelf of voor een van je naasten, starten we met een vrijblijvend gesprek over jouw wensen, de aanpak en de mogelijkheden. Als wij er beiden een goed gevoel over hebben om samen de herinneringstocht door jouw leven te maken, maken we afspraken voor het gesprek of de gesprekken. Voor die gesprekken kom ik naar jou toe. Omdat het gaat om jouw verhaal, zoals jij het ervaren en beleefd hebt, voeren we de gesprekken een-op-een. Je vertelt over je leven, ik luister en schrijf. Waar nodig help ik je verder door vragen te stellen en door te structureren. Het gaat om jouw verhaal en jij bepaalt dan ook wat er in jouw verhaal komt en wat niet. Tijdens de gesprekken, of misschien al in je voorbereiding, kunnen foto’s een mooie toegevoegde waarde zijn om herinneringen op te halen. In het levensverhaal kunnen ook foto’s worden opgenomen. We zullen samen bekijken wat jouw wensen daarbij zijn en welke foto’s je wilt gebruiken. Als je dat wilt maak ik ook een toepasselijke portretfoto van je voor bij je verhaal.

Het verhaal zet ik voor je op papier, in jouw eigen woorden en als een vlot lopende tekst. Over het algemeen heb ik voor één uur gesprek al gauw meerdere uren nodig om het verhaal goed op papier te zetten en waar nodig nog aan te passen, het uitwerken kost dus best wat tijd. Als dat gedaan is, vraag ik je de concepttekst goed door te lezen en waar nodig jouw op- en aanmerkingen aan mij door te geven, zodat ik deze kan aanpassen. De foto’s en de definitieve tekst verwerk ik tot een mooi opgemaakt document. Ook dat laat ik je zien ter goedkeuring. De laatste stap is het drukken van het levensverhaal als magazine of boek. Als alles klaar is, kom ik jouw levensverhaal persoonlijk bij je afgeven.

Levensverhaal beknopt

Boek Jac_klein
Boekje Levensverhaal beknopt

Het levensverhaal beknopt

Het beknopte levensverhaal is jouw authentieke verhaal, uitgeschreven, zoals jij het je herinnert en het mij vertelt. Je levensverhaal in grote lijnen, of juist een bepaalde periode van je leven verder uitgewerkt. Op basis van één gesprek van ongeveer drie uur en een fotoshoot van ongeveer een half uur. Met het vastleggen van jouw verhaal, de afstemming en het opmaken van het boek, ben ik over het algemeen 35-40 uur bezig.

Het resultaat is een mooi vormgegeven en gedrukt boek, met foto’s. Naar eigen keus met een harde kaft of met een softcover. Het boek is ongeveer 50 pagina’s dik.

Het beknopte levensverhaal kost €750,-.

Klik in de slider hieronder op een van de voorbeeldverhalen van particulieren om het te lezen. Deze verhalen zijn korter dan het beknopte levensverhaal. Of bekijk alle verhalen op de pagina ‘Verhalen lezen‘.

Levensverhaal, boek vol herinneringen

Het levensverhaal, boek vol herinneringen

Heb je veel te vertellen over de verschillende fases in je leven, dan is het levensverhaal, boek vol herinneringen iets voor jou. In een aantal gesprekken vertel je me het verhaal van jouw leven, zoals jij het ervaren hebt. Ik zet je levensverhaal voor je op papier.

Bij het schrijven gebruik ik zoveel mogelijk jouw eigen woorden, waar ik een vlot lopend verhaal van maak. Het verhaal over dat wat je je herinnert en wat belangrijk voor je is geweest. Met het uitwerken van de verschillende gesprekken, het vastleggen van jouw verhaal, de afstemming en het opmaken van het boek, ben ik over het algemeen 120-140 uur bezig.

Het resultaat is een mooi vormgegeven en gedrukt boek, met foto’s. Naar eigen keus met een harde kaft of met een softcover. Het boek is tussen de 90 en 120 pagina’s dik.

Naast de gedrukte versie krijg je het boek ook digitaal, zodat je het ook op tablets en e-readers kunt (laten) lezen.

Het levensverhaal boek vol herinneringen kost €3500,-.

Lees hier een voorbeeldfragment uit een levensverhaal, boek vol herinneringen.

Ja, ik heb interesse in een ‘Levensverhaal, boek vol herinneringen’!

Klantervaringen

Fotografie

Fotografie

Ook voor een fotoshoot kun je bij Femke Ontmoet terecht. Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact met me op en laat me weten wat ik voor je kan betekenen.

Ja, ik heb interesse in een Fotoshoot!

Back To Top