Femke ontmoet… Evelien van EEF Makelaars

Op de Burgemeester Verkuijlstraat in Boxmeer ontmoet ik Evelien van Haren, van EEF Makelaars. Sinds mei 2017 gevestigd in Boxmeer. Evelien is in 1987 geboren in Boxmeer en groeide daar ook op, op de Carmelietenstraat West. “Dat was een hele leuke buurt, met veel kinderen. Het was een doodlopende weg, dus we konden lekker op straat spelen.” Evelien is nu nog steeds graag buiten. “De hele dag op kantoor zitten is niets voor mij. Dat vind ik ook zo leuk aan Makelaardij: de afwisseling van kantoorwerk en het lekker onderweg zijn.”

Als kind volgde Evelien onderwijs op de Bonkert en later op het Elzendaalcollege. “Volgens mij was ik wel een vrolijk kind, zowel thuis als op school. Het ging me wel allemaal goed af. Ik had altijd graag mensen om me heen. Dat vind ik leuk” zegt Evelien met twinkelende oogjes. “Ja, want in mijn eentje zijn daar ben ik niet zo goed in.” Daarom is Evelien ook heel blij dat ze in het pand in Boxmeer niet alleen zit. Evelien deelt namelijk de ruimte met De Hypotheker in Boxmeer.

Tijdens haar studie is Evelien ‘op kamers gegaan’ in Nijmegen. In Nijmegen aan de HEAO volgde Evelien de opleiding Facility Management. “Een onderdeel van Facility Management is vastgoed, dat trok me vanaf het begin al erg aan. Als minor heb ik voor makelaardij gekozen.” Haar interesse voor vastgoed heeft ze misschien wel van huis uit meegekregen. “Mijn vader was timmerman en als we op vakantie gingen, bezochten we vaak mooie gebouwen. Thuis waren we ook altijd bezig met huizen en verbouwen. Het mooie aan makelaardij vind ik dat je naast het vastgoed ook op een persoonlijke manier met mensen bezig bent, dat spreekt me erg aan.” Na haar studie is Evelien in 2010 bij toeval bij Ron Pieters Makelaardij in Huissen terecht gekomen. Aanvankelijk met een tijdelijk contract voor een half jaar, maar dat werd al snel een vaste aanstelling. “Ik had eigenlijk nooit zo’n positief beeld van de Makelaardij. Ik houd niet van gladde praatjes en grote woorden. Ron Pieters liet mij zien dat het ook anders kon: open, eerlijk en transparant.”

Samen met haar vriend Gijs – en inmiddels echtgenoot – ging Evelien samenwonen in Nijmegen. Bij Ron Pieters Makelaardij kon ze zich volop ontwikkelen. “In een tijd dat veel makelaars er in verband met de crisis mee stopten, werd ik juist aangenomen. Dat vond ik een mooie uitdaging.” Evelien was zo gemotiveerd, dat ze door zelfstudie en geheel in haar eigen tijd de opleiding tot beëdigd makelaar en taxateur gevolgd heeft. Ze ontwikkelde zich van assistent makelaar via kandidaat makelaar tot gecertificeerd makelaar en taxateur. “Het eerste half jaar werkte ik vooral ‘binnen’, daarna ging ik steeds meer naar buiten en ging ik steeds meer makelaarstaken doen. Zo kon ik rustig alle facetten van het makelaarsvak leren. Daardoor heb ik me alle onderdelen van het vak eigen kunnen maken. Of het nu gaat om een bezichtiging of om het opmaken van een koopakte.”

Het sociale netwerk van Evelien en Gijs bevindt zich vooral in Boxmeer en omgeving. Dat maakte dat ze samen met haar vriend toch weer graag richting Boxmeer wilde komen. Begin 2015 verhuisden ze terug naar Boxmeer. Ze kochten daar samen voor het eerst zelf een huis. Deze ervaring heeft haar geleerd hoe het is als het om je eigen huis gaat. “Je bent er dan ook emotioneel bij betrokken. Ik was zo blij dat wij Ron als aankoopmakelaar bij ons hadden. Onderhandelen voor je eigen huis is echt veel moeilijker dan als makelaar. Ik merkte hoe fijn het was om iemand bij de hand te hebben die ons daarin begeleidde. Het is ten slotte niet zomaar iets!” Ze geniet ervan om thuis te verbouwen en te klussen. “Volgens mij blijven wij altijd bezig. Samen met mijn vader, die inmiddels met pensioen is, tekenen we onze ideeën helemaal uit en brengen ze vervolgens tot uitvoering.”

Starten in Boxmeer

“Het werk in Huissen vind ik nog steeds ‘superleuk’, maar omdat ik uit Boxmeer kom kreeg ik ook steeds meer vragen uit Boxmeer. Aanvankelijk vooral van familie en vrienden, maar ook steeds meer van anderen. Ik wilde daar graag dichter bij huis ook professioneel mee aan de slag. Het feit dat Ron me die kans geeft is natuurlijk geweldig.
De naam EEF Makelaars
“Ik word veel Eef genoemd. Zo kennen veel mensen mij ook in Boxmeer. Ik vind het een mooie, korte en krachtige naam die ik graag wilde gebruiken voor mijn bedrijf. Ik wilde een fris en duidelijk logo en dat is het geworden.

“EEF Makelaars is van twee personen, van Ron en van mij. Het is de bedoeling dat ik in Boxmeer steeds meer ga opbouwen en in Huissen langzaamaan ga afbouwen. Ik ben het gezicht van EEF Makelaars. Ron denkt mee en is op de achtergrond aanwezig. Hij kan mij ook vervangen bij ziekte of vakantie. Nieuwe projecten pakken we samen op.”

Over Evelien

Evelien is fris, jong, enthousiast, open, eerlijk en heel toegankelijk. Dat straalt ze aan alle kanten uit. Ze houdt van duidelijk en eerlijk communiceren en houdt haar klanten graag goed op de hoogte: “Ik wil dat mensen bij mij dingen kwijt kunnen, zodat ik ze daardoor goed kan helpen. Als je een huis zoekt voor iemand, dan moet die persoon wel op je kunnen vertrouwen. In de afgelopen jaren in Huissen heb ik gemerkt dat mensen hun verhaal bij mij kwijt kunnen. Ze vinden het fijn dat ik open ben en dat ze zonder dat ik het afkeur bij mij hun verhaal kwijt kunnen. Dat vind ik heel belangrijk.

Evelien omschrijft zichzelf als een doorpakker, met veel daadkracht. “Als ik iets beloof, dan doe ik dat ook meteen en ga ik niet nog twee dagen wachten. Als ik afspreek om op een bepaald tijdstip te bellen, dan bel ik ook op dat tijdstip. Daar zijn mensen soms gewoon verbaasd over, dat ik mijn afspraken nakom. Dat is blijkbaar toch niet zo normaal als ik dat vind.

Verder ben ik niet een typische ondernemer denk ik. Maar daarin kan ik gelukkig nog veel van mijn zakenpartner leren. Ik ben wel van nature iemand die dingen aan wil pakken. Als ik ergens een kans zie, dan ga ik daar voor. Met mijn enthousiasme kan ik mensen goed meekrijgen. Ik ben heel toegankelijk en merk dat met name jongere mensen dat erg prettig vinden.”

Kwaliteit

“Vanuit mijn studie Facility Management staat servicegerichtheid bij mij hoog in het vaandel. Ik communiceer veel met mijn klanten. Ik bel ze ook als er even niets gebeurt, zodat ze weten dat ik ze niet vergeten ben. In meerdere voortgangsgesprekken geef ik aan hoe het gaat, ook als het even niet zo vlot gaat. Eerlijk en open. Samen met de klant bekijk ik dan wat we kunnen verbeteren om het proces te stimuleren. Van begin tot eind wil ik klanten ontzorgen, soms aanwezig, soms onzichtbaar, maar altijd in contact met de klant.”

Verkoopmakelaar

Evelien ziet kansen in Boxmeer om zich op een eigentijdse manier te presenteren. De aanpak van EEF Makelaars kenmerkt zich onder andere door de manier waarop zij woningen presenteert: professioneel met mooie brochures, met kwalitatief goede foto’s, met bewegend beeld, met heldere plattegronden en met de inzet van social media. “Ik houd het gehele proces contact met mijn klant, dat persoonlijke contact is zeer belangrijk en tijdens een bezichtiging kan ik het verschil maken. Ik doe meer dan de deur openen: Ik maak de bezichtiging van een woning tot een ‘beleving’ voor de potentiële kopers. Het huis wordt stijlvol gepresenteerd in een ‘glossy’ brochure.”

Aankoopmakelaar

“Als aankoopmakelaar begeleid ik klanten bij het gehele proces van de aankoop van een woning. Ik help bij het zoeken naar een geschikte woning, maar ook bij het onderzoek naar erfdienstbaarheden, juridische aspecten en de bouwkundige staat van de woning. Dat zijn bij de aankoop niet te onderschatten onderdelen waardoor veel verrassingen en ellende voorkomen kunnen worden. Ik bepaal de marktwaarde van het huis en kan daardoor veel betekenen bij de onderhandelingen, zodat je niet te veel betaalt.”

Taxaties

Naast het verkopen en aankopen van je woning, kun je voor taxaties ook bij EEF Makelaars terecht.

Doelstelling

Dat Evelien ambitieus is blijkt wel als ik haar vraag naar haar doelstelling: “Ik wil binnen een jaar hier in Boxmeer fulltime met EEF Makelaars bezig zijn. Ik hoop dan een bekende een gevestigde naam in Boxmeer te zijn, die mensen weten te vinden voor kwalitatief goede dienstverlening.”

Openingsactie

Iedereen die zich voor 1 oktober 2017 bij EEF Makelaars meldt voor de verkoop van zijn woning, krijgt het presentatiepakket bestaande uit brochure, foto’s, plattegronden en video gratis.

Via de website www.eefmakelaars.nl en Facebook kun je EEF Makelaars op de voet volgen.