Gelukzaligheid – Een verhaal van een cursist

In mijn leven zijn zoveel momenten van geluk aanwezig, dat ik maar moeilijk kan kiezen waar over te schrijven. Ik ben een gezegend mens en dat maakt me dankbaar en nederig. Voor mij zit geluk in kleine dingen, In momenten op mijn levenspad, die maken dat ik intens geniet. Het begint steevast met een warm gevoel van binnen, dat zich vanaf mijn hart uitspreidt in mijn lichaam. Mijn hart begint daarna te stralen en te schitteren. Pure liefde welt er op uit mijn innerlijk en geeft een zachtzoete bloemengeur vrij, die ik in het aardse niet echt kan thuisbrengen, maar mijn zintuigen streelt tot het opperste genot. En als dit alles te overweldigend voor me wordt, stromen de tranen over mijn wangen, zilte tranen met een lichte schittering. Zoveel warmte en liefde, dat me omgeeft en streelt als donzig zachte veren. Alsof ik zweef in een wolk van liefde. Spontaan wil ik dansen en zingen, zwieren en zwaaien, wervelen als een zacht strelende wind. Mijn lichaam bubbelt en bruist en straalt als de zon. Mijn ogen schitteren en lachen, alsof ik tot over mijn oren verliefd bent. En misschien is dat ook wel zo. Ik ben verliefd op de liefde die ik mag ervaren. Op dit soort momenten ben ik in staat met mijn hart en ogen iemands hart aan te raken en te openen. Als een engel, die engelenveertjes uitdeelt aan wie het ook maar nodig heeft. Dit alles voelt zo fantastisch en wonderbaarlijk goed. Ik zou het met heel de mensheid willen delen, want het is mijn overtuiging dat liefde is wat ons ooit weer zal samenbrengen en ons verenigd.

Keer op keer mag ik dit alles ervaren. Binnen mijn werk bijvoorbeeld als ik me verbind met de energiebronnen waarmee ik mag werken, als ik een behandeling geef, tijdens het lesgeven of bij het geven van een initiatie of upgrade. En later nog eens, als mijn cliënten of cursisten me hun dankbaarheid betuigen en hun warmte geven, voor de ervaring die ik hen mocht geven binnen dit alles.

Maar daar blijft het niet bij, want de natuur weet me al net zo te vervoeren en is in staat me dit al even intens te laten ervaren. De vogels in mijn tuin, die me bedanken voor het voer dat ik hen geef. Die ene regenboog verschijnend aan de hemel na een flinke regenbui. De zon die schittert op het water. Een sneeuwwit tapijt dat de aarde bedekt bij de dageraad. Het ontwakende frisse lentegroen dat de Aarde weer kleur geeft. De kwetterende vogels in de vroege ochtend of avond, die de natuur doen ontwaken of juist laten gaan slapen. De bladeren die in herfsttooi in vuur en vlam staan. De geur van lentebloesems en vers gemaaid gras. Er is zoveel dat me intens laat genieten en mijn hart laat gloeien.

En niet te vergeten de mensen. Wat zijn ze bijzonder mooi en prachtig. Ze dragen zoveel compassie, medeleven en goedheid in zich. Die uitgestoken hand bestemd voor iemand die niet durft over te steken. Een peuter die spontaan de aandacht zoekt met zijn allerliefste glimlach en begroeting. Mensen die individueel of massaal opstaan voor hun medemens in nood. De lachende ogen van ouderen als vrijwilligers hen meenemen naar buiten en even weer de wereld rondom hen laten ervaren. En hen die zich spontaan het lot van dieren en de natuur aantrekken en er zich voor inzetten. Allemaal momenten waarop mijn hart smelt en begint te stralen als de zon. Momenten waarop ik intens geniet.

Mijn dagen zijn werkelijk gevuld met geluksmomenten, die voor mij voelen als een Goddelijke aanraking met licht en liefde in de hoofdrol. Al deze prachtige momenten kleuren mijn leven. Ze hebben de passie in mij doen ontwaken, mij een open hart gegeven, waarin ruimte is voor alle kleuren van de regenboog. Waarbij iedereen mag zijn, gewoon zoals die is al vanaf den beginne: een volmaakt en perfect wezen in alle opzichten. Het is mijn passie en werk iedereen die dat wil weer te helpen terug te brengen naar het hart, zodat men kan en mag gaan ervaren waar mijn hart me iedere dag mee voedt: liefde, liefde en nog eens liefde, liefde in al haar vormen. Mensen zijn zo prachtig en wonderlijk mooi als hun innerlijke passie vrij mag stromen. Stromen als water in een rivier. Met een open hart worden nieuwe mogelijkheden geschapen en krijgt de geest de kans het bewustzijn te verruimen. En als passie het hart, de ziel en de geest … en zelfs dieper dan dat, aanraakt, kan het innerlijk niet anders dan reageren met pure liefde in al zijn stadia van vervoering. Dan zal het innerlijk zich wentelen in pure gelukzaligheid!

Caroline Derksen


Wil je ook deelnemen aan een schrijfcursus of -workshop van Femke Ontmoet en ervaren wat schrijven over je leven met jou doet? Ga dan naar de pagina 'Cursus en workshop' voor meer informatie.


Wil je nog meer verhalen lezen? Ga dan naar de pagina Verhalen lezen.