Femke Ronnes-van der Linden

Graag wil ik me even aan je voorstellen.

Ik ben Femke Ronnes-van der Linden. Sinds januari 2016 ben ik de trotse eigenaar van Femke Ontmoet. Ik vind het mooi om mensen te ontmoeten. Met schrijven en fotograferen leg ik verhalen en personen vast. Ik werk vanuit de overtuiging dat ieder mens een verhaal heeft dat de moeite waard is om naar te luisteren, het vast te leggen en te delen.

Bij het schrijven van persoonlijke verhalen ga ik op zoek naar dat verhaal achter een persoon of bedrijf. Ik neem de tijd om rustig naar het verhaal te luisteren, met aandacht en oprechte interesse. Iedere persoon heeft zijn eigen unieke combinatie van vaardigheden, talenten en ervaringen. En ieder gaat daar vervolgens weer op zijn eigen manier mee om. Ik geniet ervan om naar deze verhalen te luisteren en ze met woorden vast te leggen. De persoon zoals hij is, komt tot leven in zijn authentieke verhaal.

Ieder mens is uniek en bijzonder, met zijn eigen waardevolle ervaringen, herinneringen en emoties. Ik vind het een voorrecht om de verhalen uit iemands leven vast te mogen leggen. Inmiddels heb ik al een aardig aantal levensverhalen mogen schrijven. Daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn. 

Eind 2018 ben ik gestart met het geven van cursussen en workshops waarin mensen zelf schrijven over hun leven. In de bijeenkomsten staan schrijfplezier, inspiratie en leren van en met elkaar voorop. De bijeenkomsten geven me veel energie. Ik kan enorm genieten van de manier waarop deelnemers verrast worden door hun eigen verhalen. Door mee te gaan op de stroom van associaties, komen de mooiste verhalen tot leven. De cursusagenda voor 2020 is inmiddels klaar, dus wil je in een cursus of workshop komen meeschrijven en ervaren wat schrijven over je leven met jou doet? Meld je dan aan.

In 2019 voelde ik tijdens het ontvangen van een intuïtieve massage een sterke roep om zelf ook zo'n massage te kunnen en gaan geven. Ik begon met het volgen van een cursus en vanaf dat moment liet het me niet meer los. Als snel volgde het vervolg, nog een cursus. Wat is intuïtief masseren toch een bijzonder mooie manier van ontmoeten! Eind november 2019 besloot ik om begin 2020 mijn eigen massagepraktijk te starten en al snel diende zich een ruimte aan waar ik mijn massages kan geven. In korte tijd kwam er veel bij elkaar en het mooiste was dat het leek of alles vanzelf ging. Bovendien kreeg ik er een onverklaarbare hoeveelheid energie van. Ik was nietsvermoedend op een trein gestapt die rustig was vertrokken, maar in korte tijd een topsnelheid bereikt had, waardoor ik er niet meer af kon. En het rare was: ik vond het niet eens erg. Ik wilde en wil er ook helemaal niet af, al weet ik niet waar de trein naartoe gaat. Ik ben alleen maar heel nieuwsgierig naar welke bijzondere plekken en ontmoetingen deze reis me gaat brengen.

Zo heb ik in vier jaar tijd een mooie ontwikkeling doorgemaakt, en met mij mijn bedrijf Femke Ontmoet. Ik ben dichter bij mezelf dan ik ooit geweest ben. Gewoon ZIJN wie ik ben en ondertussen hele mooie andere mensen ontmoeten, met en zonder woorden.

Hartelijke groet,

Femke